Gebruik Social Media kan nuttig zijn

Er wordt veel geschreven over social media. Het is ook hot, maar laten we beseffen dat we het hier hebben over een kanaal om klanten te bereiken, een dialoog met ze aan te gaan en informatie te verkrijgen.

Belangrijk is dus steeds weer de essentie van social media in beeld te houden.

Begin zoals altijd met het bepalen van de bedrijfsdoelstellingen. Wat willen we bereiken, met welke doelgroep? De volgende vraag is meer een marketing vraag en gaat onder meer over hoe we onze doelstellingen willen bereiken. Hierbij is communicatie belangrijk, maar ook de marktbenadering in zijn algemeenheid.

Als wij denken over hoe wij de marketingdoelstellingen willen realiseren, kijken we dus ook hoe we onze klanten kunnen bereiken. Nu is het tijd om onder andere communicatiekanalen te bepalen. Social media komt dan in deze moderne tijd zeker aan de orde.

Bij het maken van een SocMed plan, denk dan aan een aantal aspecten die helder moeten zijn. Doelstellingen (wat wil je precies bereiken met het gebruik van SocMed), klantgroepen, SocMed middelen en kanalen, contactmanagement en informatiestromen, inrichten van structuur en management van SocMed afdeling met daarbij policies en procedures, trainen van de medewerkers, meten van resultaten en analyse, inpassen van de SocMed afdeling in de organisatiestructuur (verbinding met communicatie, marketing, sales, klantenservice, productontwikkeling etc.).

Ik blijf van mening dat SocMed heel nuttig kan zijn en niet ingewikkeld is. Voorwaarde is wel dat je er overwogen aan begint en er niet zo maar instapt.

Hans C.F.J. Janssen
NewRatio B.V.

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Commercieel Positioneren, Klantgericht ondernemen, Social Media and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s