Commercieel innoveren met IncrowdSourcing

Zeer actuele vraag bij veel directies:
“Hoe kan ik met mijn onderneming commercieel innoveren om de resultaten te verbeteren en mijn marktpositie te versterken?”

Innovatie, het succesvol vernieuwen van de bedrijfsvoering, is een drijvende kracht achter economische en maatschappelijke groei. Verbeterde producten, diensten en processen geven meerwaarde aan onze economie en verbeteren ook de prestaties van een onderneming. De markt “eist” dat ondernemingen zich steeds weer opnieuw weten te onderscheiden richting hun klanten. Alleen dit zal leiden tot goede resultaten en marktleiderschap.

Met commerciële innovatie kan je het onderscheidend vermogen ten opzichte van directe concurrenten verhogen. Je bent hierdoor minder vatbaar voor toenemende prijsconcurrentie en verhoogt op termijn de omzet en het marktaandeel van de onderneming. Het uitgangspunt bij commerciële innovatie is dat het proces vanuit de onderneming zelf moet beginnen.

Toch staat in de praktijk innovatie vaak niet hoog op de agenda, omdat het afleidt van het primaire proces en het een kostbare en onzekere investering is. Bovendien staat de behoefte aan (korte termijn) planning en controle op processen en procedures de creatieve ontsluiting bij de medewerkers regelmatig in de weg.

Aangezien doorgaans veel kennis in de onderneming aanwezig is, is het eenvoudig en efficiënt om een commercieel innovatieproces met “IncrowdSourcing” te starten. Het biedt voordelen voor de onderneming, het management en de medewerkers.

IncrowdSourcing is een laagdrempelige en kosten-efficiënte manier om de vele kennis en creativiteit die bij de eigen werknemers aanwezig is, te ontsluiten. Tijdens een aantal korte sessies met een kleine groep medewerkers halen wij bruikbare commerciële ideeën naar boven. Het is alsof wij een stuk commerciële R&D doen met een aantal van de medewerkers. Het resultaat is veel informatie en suggesties voor het management. Hiermee kan het management de innovatiestrategie verder vorm geven. Daarnaast verhoogt het de betrokkenheid en enthousiasme van medewerkers.

NewRatio-Incrowdsourcing

IncrowdSourcing pres

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in brainstorm, Commercieel Positioneren, creativiteit, Incrowdsourcing, Innovatie, Resultaatgericht and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s