Vertrouwen is essentieel in de relatie

Vertrouwen is essentieel voor het ontwikkelen van relaties, zowel zakelijk als daarbuiten. Business developers, relatie managers, team leaders, marketing managers, leden van management teams, raden van bestuur of commissarissen, product ontwikkelaars, verkopers, medisch specialisten, adviseurs……..iedereen die met anderen werkt, bouwt aan relaties. Om deze relaties tot een succes te maken is vertrouwen nodig. De laatste jaren zijn veel vertrouwensrelaties beschadigd en dan beseft men pas hoe belangrijk ze zijn. In mijn optiek is vertrouwen niet zoiets “dat er is of niet”. Je moet er actief mee bezig zijn, je moet het verdienen. Is het bij jou bijvoorbeeld een specifiek onderdeel van het relationship management?

Bij NewRatio adviseren wij ondernemingen en instellingen om commercieel te innoveren. Op een andere manier naar bestaande zaken kijken en zien waar je onderscheidend ten opzichte van de concurrentie kan zijn en vervolgens een creatief uitvoeringsproces starten. Keer op keer merken wij hoe belangrijk het is dat de klant je vertrouwt en zich openstelt en vertelt waar hij mee zit. De belangrijkste reden waarom hij dit doet is omdat jij als adviseur op een manier met hem omgaat waar hij zich goed bij voelt en waarmee een vertrouwensbasis gelegd is. Zoals je waarschijnlijk wel aanvoelt speelt hier de emotie een veel belangrijkere rol dan de ratio.

Ik ben ervan overtuigd dat je veel kan leren om gevoel en gedrag aan te passen waardoor je beter in staat bent om vertrouwensrelaties te ontwikkelen. Over de jaren heen heb ik veel plezier gehad van boeken als “The Trusted Advisor (co-author) en “Trust Based Selling” van Charles Green. Zijn laatste boek schreef hij dit jaar met Andrea Howe, getiteld: “The Trusted Advisor Fieldbook” (zie link op http://www.newratio.com/over_newratio/ )

Mijn idee

Ik wil jullie graag deelgenoot maken van verschillende aspecten van het boek terwijl ik het aan het lezen ben. Wie weet inspireert het je en kan je er iets mee doen. Ik zal het doen in de vorm van een (bijna) dagelijkse tweet, één in de ochtend (rond 9 uur) en de Engelse versie rond 18.00 uur. Het tweetadres is @hansnewratio. Voor blog commentaar kan je terecht op http://www.newratio.com/blog/detail/vertrouwen_is_essentieel_in_de_relatie/

Vriendelijke groet,

Hans

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s