Bestuurders meer betrekken bij sales en marketing.

In plaats van een puur controlerende rol, zou je de senioriteit en ervaring meer in moeten zetten op de opbrengstenkant van de onderneming.

Bestuurders hebben grote netwerken en ingangen op andere niveaus dan de marketing en sales medewerkers van de onderneming. Bundel de krachten en formaliseer ook een commerciële rol voor bestuurders.
Ik hoorde recent het volgende verhaal:NewRatio Innovators logo
Joost loopt al een lange tijd mee als head of marketing. Hij heeft veel contact met Virgo, directeur sales, omdat hij gelooft in samenwerking tussen deze twee verschillende disciplines. Virgo gebruikte de input van Joost voor een een uitgebreide relationship review met een belangrijke klant en om de klant- strategie voor het nieuwe jaar te presenteren. De meeting ging redelijk, maar met de algemeen directeur was er niet direct een click. Aan het eind vroeg de directeur aan  Virgo om vooral de groeten te doen aan zijn baas. Zij kenden elkaar heel goed en zaten bovendien samen in een aantal besturen. Virgo voelde het als een gemiste kans. Hij besloot direct om met Joost en de voltallige directie een plan te maken voor betrokkenheid van bestuur/commissarissen in de commerciële strategie van de onderneming en de uitvoering daarvan.

ervaring en netwerk

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Commercieel Innoveren, Commercieel Positioneren, Klantbehoud, management, netwerken, sales en marketing and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s