Innoveren om te groeien

Plakker Innovators

Ondernemingen willen groeien. Menig ondernemer is daar een groot deel van zijn tijd mee bezig. Er worden veel middelen ingezet om te groeien. Denk alleen al aan de verschillende marketing en sales strategieën en activiteiten die worden ingezet. Product ontwikkeling is een andere tool die omzet moet genereren. Daarnaast is naar mijn mening innovatie één van de belangrijkste drijfveren voor groei.

Om succesvol te innoveren moet het innovatieproces gestructureerd plaatsvinden. Innovatie zou een plaats moeten hebben in de corporate governance van iedere onderneming.

Ook bij innovatie staan de klant, zijn probleem en de oplossingen en de externe omgeving centraal. Met het stellen van de juiste vragen kan je het innovatieproces vorm geven en efficiënt houden.

In dit HBR blog noemt Scott Anthony een achttal vragen die een innoverende ondernemer zichzelf moet stellen.

 

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Business Coaching, Commercieel Innoveren, Innovatie, Ondernemen, sales en marketing, Strategie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s