De toekomst van veranderen.

 

Verandering

Hoe maak je bottom up verandering effectief. Het lijkt er op dat er gezocht wordt naar alternatieven voor de traditionele top down benadering bij veranderen.

Top down verandering wordt doorgaans gedreven door een probleem dat aangepakt moet worden. Als het probleem de board room heeft bereikt is er in veel gevallen al sprake van een meer acuut probleem. Dan is er ineens haast en komt een oplossing onder druk tot stand. Vervolgens dient een kleine toplaag van de organisatie “buy in ” te creëren. Het lijkt allemaal sub optimaal.

In dit artikel van Gary Hamel van de London Business School wordt geanalyseerd wat er komt kijken bij een bottom up benadering van verandering.

http://bit.ly/1oePUuq

Hans Janssen

4 november 2014

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Business Coaching, Leadership, Verander management, Veranderen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s