Hulp vragen op je weg naar succes.

Je hebt het wijze besluit genomen om je te laten helpen, wat is dan je tactiek?

Help2

In mijn vorige blog schreef ik over hoe een tweetal ondernemers heel bewust mensen om zich heen verzamelden die konden helpen bij het versterken van hun onderneming. Zij realiseerden zich dat om een onderneming te starten of een groeispurt te geven, extra kennis en ervaring erg handig is. Wat is belangrijk bij het vragen om hulp en als je de hobbel hebt genomen en besloten hebt om hulp te gaan vragen, wat is dan je tactiek?

  • ik zou de focus leggen op het in detail bepalen van de hulpvraag. Hoe gerichter, hoe sneller je met de juiste mensen in contact komt
  • vervolgens je netwerk onderzoeken en bepalen wie je voor de specifieke vragen het beste kan benaderen. Via via is vaak een efficiënte benadering. Vraag binnen je netwerk wie je zou kunnen helpen met een specifiek probleem. De persoon die jij kent is soms niet de eerst aangewezene, maar kan je introduceren bij iemand met de juiste kennis en ervaring
  • ten slotte dien je na te denken over wat jij wilt geven. Het is goed om altijd alert te zijn op wat je voor anderen kan doen, maar als je om hulp vraagt moet je zeker stil staan bij wat je terug kan doen

In dit artikel in Havard Business Review gaat Wayne Baker (University of Michigan) dieper in op het proces van het vragen om hulp.

Succes,

Hans Janssen

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Business Coaching, netwerken and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s