Onnodig te veel betalen

Particulieren en MKB ondernemers betalen nog steeds te veel voor hun energie. Naast het bezuinigen op het verbruik, is het ook nog steeds mogelijk om de kosten per m3 gas en kWh elektriciteit te verlagen. Het heeft mij gefascineerd om te ontdekken dat consumenten en ondernemingen op dit terrein vaak zoveel geld laten liggen. Wat zit daar toch achter?

 

energiekosten besparen

Energiekosten verlagen is geen prioriteit voor consument en MKB

De Autoriteit consument en markt heeft recent geconcludeerd dat er nog veel te besparen valt op energiekosten. Ondertussen gaat de overheid de druk duidelijk opvoeren en bedrijven dwingen om energie te besparen. Er komt een moment dat ook de particulier gedwongen wordt zijn huishouden energie zuiniger te maken.

Ik heb besloten om in samenwerking met EnergyWakeUp zowel particulieren en MKB ondernemers te helpen hun kosten te verlagen. Op de tab Energiekosten verlagen zie u hoe dat kan. Tijdens gesprekken met particulieren en bedrijven heb ik trachten te achterhalen waarom er zo weinig wordt geswitcht van energieleverancier. Dit is een zeer belangrijke manier om op kosten voor energie te besparen. Het dient wel gezegd te worden dat het switchen van energieleverancier niet automatisch betekent dat je het energieverbruik omlaag brengt. Je verlaagt wel de kosten per verbruikseenheid.

Er is een aantal reacties die regelmatig wordt genoemd op de vraag waarom er niet wordt overgestapt:

  • eigenlijk nooit zo bij stil gestaan
  • geen prioriteit
  • ik heb geen zin en geen tijd om dat te regelen
  • kost veel moeite om over te stappen, “veel gedoe”
  • maakt toch niet veel uit
  • energiemaatschappijen zijn onbetrouwbaar:  zodra je klant bent gaan ze prijzen weer verhogen

Feit is dat door de bovenstaande reacties en aannames, veel geld bij de leveranciers terecht komt terwijl dit geld ook in de portemonnaie van de onderneming of particulier terecht zou kunnen komen. Een gemiste kans.

 

samen energie besparen

Waarom toch doen of laten doen

  • de eenvoud van het overstappen
  • de substantiële besparingen

Je hoeft het overstappen niet zelf te doen, laat het voor je doen. Om de besparingen voor de energieverbruikers toch te realiseren ontzorg ik in het proces van overstappen. Ik zoek uit wat de overstap oplevert en vervolgens regel ik de overstap.

Hans Janssen Advies en Business Coaching

Amsterdam 17 mei 2016.

 

About hanscfjjanssen

Business coach om ondernemers succesvol te maken. Ik gebruik mijn commerciële en financiële ervaring en mijn netwerk om ondernemingen beter te laten presteren. Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/hanscfjjanssen/
This entry was posted in Coaching, Energiekosten, Kosten besparen, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s