Energiekosten verlagen

Uit een recent onderzoek van Consument & Markt blijkt dat ongeveer 85% van de Nederlandse huishoudens nog steeds niet overstapt van energieleverancier. Dit terwijl er behoorlijke besparingen behaald kunnen worden, soms wel tot €350 per jaar. Ook MKB ondernemingen laten geld liggen omdat energiekosten niet hoog op het prioriteitenlijstje staat.

Consumenten kunnen meer op hun energieprijs besparen dan ze zelf denken.  Het bedrag dat een gemiddeld huishouden per jaar betaalt voor energie daalt al jaren. Op 1 januari 2016 was dit 1661 euro. Vorig jaar was dit nog 1739 euro en in 2014 was dit 1782 euro. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt kunnen het grootste bedrag besparen. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is bijna de helft van alle Nederlanders (49%) minimaal één keer overgestapt van energieleverancier. Een groeiende groep is meer dan één keer overgestapt. De concentratie in de energiemarkt nam in 2015 af, maar is nog steeds hoog. Er zijn inmiddels ruim 50 energieleveranciers actief in Nederland.

Ook voor een groot deel van de MKB ondernemingen zijn energiekosten geen prioriteit. Het heeft niet de aandacht dat het verdient. Sommige ondernemers zeggen dat het onderzoeken en aanpassen van energiecontracten in veel gevallen niet gebeurt vanwege de tijd die het kost en dat het meestal niet zoveel oplevert. In werkelijkheid is het mogelijk om op zeer eenvoudige wijze een substantiële besparing te realiseren. Er zijn bedrijven die het onderzoek naar de goedkoopste leverancier en de omzetting geheel verzorgen.

energie =kosten vergelijken

Kan iemand voor mij de overstap helemaal regelen?

Ik regel in samenwerking met EnergyWakeUp de overstap voor particulieren en het MKB. Je hoeft eigelijk niets zelf te doen.

Hoe werkt dat?

Je stuurt mij een email met de volgende gegevens:

-postcode en huisnummer

-de verbruiksgegevens van je eindafrekening: elektra in kWh en gas in m3 en je maandbedrag (je kan mij de eindafrekening mailen of maak er een foto van en stuur die)

-je huidige leverancier en heb je een vast contract (tot wanneer) of niet

Ik stuur je vervolgens een email terug met de mogelijke besparingen. Als jij deze besparing de moeite waard vindt, kan ik zorgen dat de overstap contractueel wordt geregeld. Ik reken een fee van 20% (exclusief BTW) over de besparing in het het eerste jaar.

energie